Activitats

UNA CONSULTA POPULAR
“Només podem difondre tanta veritat com siguem capaços d’aconseguir; la victòria de la raó només pot ser la victòria dels raonables” (B. Brecht)
Vivim en una “pre” democràcia! Cap país que ha aconseguit la democràcia després de la Primera Guerra Mundial ha sigut capaç d’elaborar una “democràcia de veritat”. Vivim en societats que han canonitzat el consum, societats que estan travessant una economització total, societats que s’han sotmès als interessos del capital, societats que creen votants desinformats que voten irracionalment, societats que produeixen súbdits en comptes de ciutadans il•lustrats.

El verí neoliberal ens ha intoxicat a poc a poc, i amb tots els tractats de “lliure” comerç (TTIP/ TISA/CETA/TPP etc…) el capital vol imposar-se per la porta del darrere com un cop d’estat en secret.

Posteriorment no serà possible dir que no sabíem res, perquè actualment disposem de tots els coneixements i informacions necessàries. Això és el que hem de fer: difondre i il•lustrar. No pot ser que arribem a la comprensió una vegada s’hagin imposat els esdeveniments.

Posteriorment, no podem respondre als nostres fills i néts que no hem tingut possibilitats de resistir: sempre ens queden moltes “armes” per oposar-nos-hi.

La política sempre és una qüestió del poder i com que de moment sembla que a Europa no som capaços ni estem disposats a fer “desnonaments governamentals”, és a dir, aixecar una contrahegemonia al verí neoliberal; ens queda la força del carrer: les manifestacions, iniciatives de la ciutadania, desobediència i la il•lustració.

“Qui no sap la veritat, és un ignorant. Però qui sap la veritat i l’anomena mentida, és un criminal”. (B.Brecht)

Hem d’il•lustrar els ignorants i enfrontar-nos als criminals.
La nostra experiència en les accions realitzades contra el TTIP, els dies 12, 19 i 26 de setembre al Passeig de la Indústria de Berga ens ha demostrat que la informació sobre aquests acords és molt baixa, però a la vegada es reafirma la idea que si les persones estan informades de les injustícies, se solidaritzen ràpidament amb elles. Unes 350 firmes en tres matins ho avalen.

Volem convocar a partits polítics, entitats socials, moviments ciutadans per implicar-los en tirar endavant una consulta popular de participació ciutadana, el més àmplia possible, contra el TTIP. Aquesta consulta vindria precedida per sotmetre a votació una moció al ple de l’Ajuntament de Berga per declarar-nos municipi en contra del TTIP. Entenem que l’aprovació de la moció és un acte simbòlic important, però aquest acte recolzat massivament per la ciutadania li dóna un caràcter encara més democràtic i efectiu alhora.

La idea és: aprofitar les eleccions generals de desembre per reunir a Berga una confluència de tots els partits, entitats i persones que s’han declarat en contra d’aquesta amenaça perillosa. Seria una oportunitat excel•lent per il•lustrar la gent i enfrontar-se als “criminals” que volen manipular-nos en favor dels interessos del gran capital.

Per això volem convidar tothom que estigui lluitant contra el verí neoliberal a una assemblea pel dia 30 d’octubre a les 20:00 de la tarda al Centre Cívic de Berga; per discutir la proposta i començar a posar fil a l’agulla.

Us fem arribar l’article de Susan George “Solo la ciudadanía puede frenar la grave amenaza del TTIP”, publicat a www.espacio-publico.com, que és un excel•lent resum del tractat. Com diu ella a l’article: “Al meu entendre, demanar una valoració equitativa del TTIP és com mantenir una discussió objectiva sobre els pros i contres del càncer o de la guerra nuclear”.
Assemblea al Berguedà del Procés Constituent
Berga, 21 octubre 2015.